Winkelwagen

Informatie over motorolie

Waarom is motorolie nou zo belangrijk :

1. Motorolie smeert de bewegende delen in de motor.
2. Motorolie neemt eventueel vuil op wat vrijkomt in de motor.
3. Motorolie beschermt tegen oxidatie van de motor
4. Motorolie zorgt ook voor het koelen van de motor
5. Zorg dat het peil van de motorolie op het aangegeven niveau aanwezig is voor de juiste smering.

Motorolie verversen :

Om de motor in optimale staat te houden is het aan te raden om de motorolie te verversen bij het aantal kilometers wat in de handleiding van de fabrikant vermeld staat, hier staat het meestal aangegeven als verversings interval, worden die kilometers niet binnen een jaar gereden is het aan te raden om het eens per jaar te verversen. Waarom moet de motorolie vervangen worden, om de simpele reden dat de motorolie vuil wordt en op de duur de kwaliteit van de motorolie achteruit gaat. Hierdoor verslechterd de smerende en koelende werking van de motorolie.

Welke motorolie moet ik gebruiken :

Het type motorolie of de viscositeit staat vaak op de vuldop van de motor waar de motorolie bijgevuld dient te worden. Staat het hier niet dan kan het ook in het instructie boekje staan van de fabrikant, hier wordt tevens aangegeven hoeveel liter er in de motor gevuld moet worden. zorg er in ieder geval voor dat het peil staat tussen de 2 streepjes op de peilstok van de motorolie , teveel of te weinig motorolie is schadelijk voor de motor. Staat het niet op de dop of in het instructie boekje welke motorolie gebruikt dient te worden kunt u altijd hier uw kenteken invullen, in de data base staat voor de meeste auto's, vrachtwagens enzovoort vermeld welke motorolie u nodig heeft.
 

Minerale of synthetische motorolie :

Meestal geeft een fabrikant van de motorolie aan wat voor een type motorolie er gebruikt dient te worden en heeft u automatisch een minerale of synthetische motorolie. Maar wat is nou minerale motorolie en synthetische motorolie. Minerale motorolie is gewonnen uit aardolie en bestaat grotendeels uit een mengsel van koolwaterstoffen. Synthetiche motorolie wordt ook gewonnen uit aardolie maar is beter geraffineerd en wordt vervolgens bewerkt met andere stoffen (dopes) waaronder zogenaamde esters. Hierdoor ontstaat er een beter product wat resulteert tot een betere smering van de motor. Zorg ervoor dat u geen minerale motorolie mengt met synthetische motorolie dit kan schadelijk zijn voor de motor.

Wat houd de term SAE in :

De term SAE zegt iets over de vloeibaarheid van de motorolie bij een bepaalde temeratuur. Hoe lager het aangegeven SAE getal (10w50 bijvoorbeeld) is hoe dunner de olie is oftewel sae 10 is dunner als sae 50. De dikte van de motorolie verschild bij verschillende temeraturen, is het koud dan is de motorolie dik en is het warm dan is de motorolie dun. Dus hoe warmer de motorolie word hoe dunner hij is. Welke olie u dient te gebruiken staat in de instructie's die door de fabrikant van de motor of machine is gegeven.

Waarom motorolie bij ons bestellen : 

Wij bieden u motorolie aan van de merken MPM International Oil Company en Argos Oil aan in diverse verpakkingen van liter flessen tot grote vaten.
De motorolie die u nodig heeft vind u eenvoudig in onze motorolie data base op het kenteken van uw auto, dit is het gele kenteken plaatje op de home page.
De door ons aangeboden motorolie voldoet aan de kwaliteitseisen van alle autofabrikanten.
Wij leveren de motorolie tussen de 1 en 3 werkdagen bij u af.
U kunt de motorolie bij ons bestellen als particulier en bedrijf.

 

Nu u alle informatie heeft gehad over motorolie kunt u bestellen klik hier voor de categorie motorolie